Cornelia

Trädgårdsfoto
Hallå! Idag har jag fotat lite. Jag bara gick rundor i trädgården i 10-15 min. Jag såg mig runt i det som jag ser varje dag och försökte fota de vanliga sakerna och göra det till ett lite mer intressant foto. Nu på hösten så ser allting så otroligt tråkigt och fult ut men om man bara har lite fantasi så kan man få fina bilder.
 
Det finns egentligen väldigt mycket i ens vardag att fota, trots att man inte tycker det. Man ser sig runt och tycker att det ser jättetråkigt ut men man kan göra otroligt mycket av det. Bara genom att ta fotot ur en annan vinkel kan man få en bild att se mer levande ut. Man kan också göra mycket med ljus. I den nedersta bilden ser det t.ex ut att vara mörkt ute men i själva verket så tog jag bilden mitt på dagen när det var helt ljust ute.  
 
Jag tycker att det börjar bli lite tråkigt att fota blommor så därför valde jag istället att fota frökapseln och det blev minst lika fint.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sommarbilder
Hej! Jag tänkte att jag kan lägga ut lite mysiga sommarbilder nu i detta höstrusk. Det har varit så otroligt kallt ute den här helgen. Dessa bilderna tog jag i sommras.
 
 
En mysig fjärilsbild, riktigt somrig. 
 
 
Många dåliga & få bra när man försöker ta på insekter. Jag har tänkt köpa ett macroobjektiv då jag oftast fotar närbilder.
 

 Ännu en närbild
Den nya fotobloggen
Hej! Detta är alltså mitt första inlägg. Jag är en 18-årig tjej som går tredje året på ett estetgymnasie med inriktning musik. Jag bor i Skåne med mina föräldrar, en kanin och en valp på fem månader.
 
Jag har tänkt att jag ska ha den här bloggen för att lägga ut lite bilder, ge lite fototips och annat roligt. Jag är även väldigt intresserad av musik, böcker, filmer, tv-serier, djur och natur, så kommer antagligen skriva om det också. Kommer nog inte skriva så många inlägg om min vardag, då jag tycker det är väldigt tråkigt att både läsa och skriva. Hoppas ni vill läsa!
 
Här under har jag lagt upp några bilder som jag har tagit. Jag använder Nikon D5100 som jag har haft i 4-5 år nu. 
 
 Den här är en utav mina favoritbilder, den är tagen i Dalarna hos min farmor. Den fina modellen är min kanin som snart är 8 år.
 
En mysig mossbild som jag tog för några veckor sedan.
 
 Vår hund Zelda, snart fem månader fick vara modell. Det är väldigt svårt att fota henne då hon rör sig hela tiden, då gäller det att försöka följa med.